Simyanın temel amacı bakır, kurşun gibi değersiz metalleri, altın gibi değerli metallere dönüştüren bilimdir. Rönesans döneminde doğa bilimleri geliştiği gibi büyü astroloji, ve simya gibi okült bilimler de gelişmiş hatta bu ikinciler toplumda daha çok onay görmüşlerdir. Çünkü büyü yunan ve Roma kültürünün önemli bir parçasıydı.
Ortaçağ Avrupasında sıradan halk, simyacıların giz dolu çalışmalarından ürküntü duymuş onlarla kara sanatla uğraşan büyücüler ya da sihirbazlar olarak nitelemiştir.
Derebeyleri simyaya sıcak bakıyorlardı. Simya yoluyla yapay olarak üretilerek altının, saraylarının ya da ülkesinin iyileştirilmesini finanse edeceğine inanıyorlardı. Ancak sıradan halk, simyacıların çalışmalarından ürküyordu.
Simyacılar da büyücüler gibi yargılanıp öldürülmüş veya toplumdan dışlanmıştır. Simyacılıkta büyü yapmanın bilimi kullanılmıştır. Çünkü o da farklı ruhlar arası bağ kurma ve enerjileri dönüştürme bilimi olduğu için ritüellerin çoğu ile aynıdır.
Bu tür sorular hassasiyet gerektir çünkü “medyum” veya “hoca” gibi unvanlar çeşitli kültürlerde ve toplum içerisinde farklı anlamlar ve inançlar taşıyabilir. Kendilerini medyum veya hoca . . .
Rahmani işlemler veya medyumlarla ilgili konular hassas olabilir ve güvenilirlikleri ve etkileri konusunda net bir bilgi sağlamak zor olabilir. Bu tür konulara yaklaşırken özenli olmanız . . .